Op Graceland

Alweer 35 jaar dood

17.08.2012 . 11.10

Hollander speelt met Elvis' band

De Nederlander Bouke Scholten uit Emmen was donderdag de uitverkorene om op de 35e sterfdag van Elvis Presley een concert te geven op Graceland, het landgoed waar 'The King' woonde en begraven ligt. De Nederlandse zanger trad 1,5 uur lang op bij de herdenking.  

"Kippenvel. Het was echt geweldig", vertelt Scholten uitzinnig na zijn optreden. "Ik was heel zenuwachtig, maar toen ik eenmaal op het podium stond was het genieten."

Twee nummers had de Emmenaar nodig om het publiek, dat uit ongeveer 800 Elvis-fans van over de hele wereld bestond, met zich mee te krijgen. "Veel mensen kenden mij natuurlijk niet, dus ze moesten heel even aan me wennen. Ik ben geen Elvis-imitator, maar ik doe het op mijn eigen manier. Maar na die twee nummers ging het publiek helemaal los."

Het hoogtepunt was de klassieker Suspicious Minds. "Ik wilde niet meer stoppen. Ik stond daar maar mooi, als simpele jongen uit het hoge noorden van Nederland. Het was echt een van mooiste momenten uit mijn leven."

De zanger won het televisieprogramma Waar is Elvis? en kwam zo in contact met de fanclub Elvis Matters. Die fanclub zorgde ervoor dat Scholten met de bandleden van Elvis kon spelen. Bij de herdenking waren ruim 200 leden van Elvis Matters en 75 leden van de Nederlandse Elvis Presley Fanclub. Veel van hen waren voor het eerst in Memphis en hadden jaren gespaard voor de reis.

Deel deze pagina

Reageren

Meest gelezen

Download de app