HIEP HIEP

HOERA

28.08.2012 . 07.30

Jack Black (1969)

De jarige job van vandaag is verantwoordelijk voor het beste liedje ooit gemaakt. Althans, voor een eerbetoon aan het beste liedje ooit gemaakt. Jack Black mag vandaag 43 kaarsjes uitblazen.

Jack is een groots acteur. Oke, hij speelt ook best vaak in enorme baggerfilms, maar zijn paar optredens in goeie films maken veel goed. Zo zagen we corpulente grappenmaker erg goed uit de verf komen in King Kong, High Fidelity en School of Rock. En we hielden het niet meer droog bij zijn optreden in het weergaloze Tropic Thunder.  Hiervoor maakte hij deze geniale nep-trailer.

Maar we zijn toch vooral fan van Jack als muzikant. Samen met Kyle Gass vormt hij de band Tenacious D. De twee heren ogen misschien als brave huisvaders, maar rocken onbezonnen hard.  De nummers hebben vaak een grappige tekst maar staan muzikaal ver boven de meeste rocksongs. Tenacious D kicks ass!

De heren hebben ooit een film gemaakt over het ontstaan van de band en hun zoektocht naar een magisch plectrum. Het is een soort musical maar dan heel goed en vol zelfspot. Geniale onzin. Kijk maar hoe een jonge Jack Black door zijn vader, de rock legende Meat Loaf, terecht wordt gewezen. Een grappige film met fijne muziek.

Ook is Tenacious D verantwoordelijk voor het prachtige nummer 'Fuck her Gently'. Het gaat over het doen van de seksuele daad op een zachte manier. Ze geven aan dat de man niet altijd ruig zijn gang kan gaan. Tederheid kan ook lekker zijn. Om uiteindelijk weer te te kunnen pompen als een heipaal. De geniale videoclip werd gemaakt door John Kricfalusi die ook de tekenfilmserie Ren and Stimpy maakte. Jack weet zijn mensen wel te kiezen!

Beste Jack, we wensen je een fijne verjaardag toe met veel eten en drinken. Luisteren wij ondertussen nog één keer naar de live versie van Tribute. Genieten!

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Meest gelezen

Download de app