HIEP HIEP

HOERA

02.09.2012 . 08.59

Salma Hayek (1966)

We gooien vanavond een glaasje tequila naar binnen voor Salma Hayek. De Mexicaanse filmactrice wordt alweer 46! 

De verschijning van Salma Hayek roept verschillende emoties op. Vele mannen rennen bij het zien van Salma zo snel mogelijk naar de computer om te surfen naar de subsectie ´Latina´ van een website voor volwassenen om er een slinger aan te kunnen geven. Wij niet. Natuurlijk vinden we Salma een prachtvrouw, maar we bewonderen haar bovenal om haar inzet voor een betere wereld.

Salma werd in de wijde wereld bekend als filmactrice. Haar verschijning als stevige tante in Desperado en vampier in From Dusk till Dawn maakte van Salma een populaire actrice in Hollywood. Zeker ook bij de mannelijke acteurs die tijdens de vele borrels om haar heen wemelden, hopende op een date. Uiteindelijk was het Edward Norton die er met de buit vandoor ging. Hij had het voorrecht om vier jaar lang op Salma te mogen kruipen. Daarna was het over met de pret.

Maar Salma heeft naast haar wulpse verschijning veel meer in haar mars. Ze behaalde haar diploma Politicologie aan de universiteit van Mexico City en gebruikt haar inzichten om zich in te zetten voor gelijkheid voor de vrouw. Zo gaf ze in de Amerikaanse Senaat in 2005 een belangrijke verklaring af voor het herinstalleren van de Violence Against Women Act. Daarnaast is Salma het gezicht van de samenwerking tussen Pampers en Unicef om de beschikbaarheid van luiers in de Derde Wereld te vergroten.

Salma gaat in haar inzet voor een beter leven van moeder en kind tot het uiterste. Zo gaf ze in 2009 in Sierra Leone borstvoeding aan een kindje van een week oud waarvan de moeder geen melk kon geven. Wat een gelukkig jongetje. Hij kan als tiener straks stoer vertellen dat hij aan de mooiste borsten van 2007 heeft gesabbeld.

En dat is nog niet alles. Salma poseerde ook meerdere malen als model voor de Amerikaanse schilder George Yepes. En Salma kan ook nog eens zingen. Althans dat probeert ze. Het is haar vergeven.

Salma, we wensen je een liefdevolle verjaardag vandaag. Wij kijken nog even naar je heldendaad.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Meest gelezen

Download de app