HIEP HIEP

HOERA

05.09.2012 . 07.55

Carice van Houten (1976)

We geven vandaag ons schaamhaar een kleurtje. Carice van Houten wordt 36!

Carice won al vijf keer het Gouden Kalf voor beste vrouwelijke actrice van ons land. Maar dat zegt ons niet zoveel. Er worden amper fatsoenlijke Nederlandse films gemaakt en het is met een vergrootglas zoeken naar geloofwaardige acteurs. We kunnen de kalfjes van Carice dus onmogelijk op waarde schatten. Ondanks dat Carice met overtuiging haar flamoeshaar blond liet verven en regelmatig met verve haar mooie borstpartij liet zien, kunnen we op dat deel van haar carrière niet serieus in gaan.

Daarom richten we ons op de zangcarrière van Carice. En daarvoor zijn we in september 2012 op het juiste moment op de juiste plaats. Want we zijn ervan overtuigd dat Carice in de komende maanden muzikaal zal doorbreken in ons kikkerlandje. Op 28 september presenteert Carice namelijk haar debuutalbum See you on the Ice, waarvan ze zelf de songteksten heeft geschreven en ze ook zelf zingt.

Vorige week kregen we met de single Emily al een voorproefje op het album en het lijkt erop dat Carice een receptje heeft gevonden voor Neerlands glorie. Catchy deuntje dat in ´t hoofd blijft zitten, simpele meezingzinnetjes, geen moeilijkdoenerij en veel Carice.

Ze is er alleen met deze single al van verzekerd dat duizenden tienermeisjes op Pinkpop 2013 tijdens haar optreden zullen meegillen. En dan moet de rest van haar album nog uitkomen. Carice kan zich nu al voorbereiden op onophoudelijk slijmwerk van Giel Beelen die haar in één adem zal noemen met Amy Winehouse, Beyoncé Knowles en Lady Gaga.

En als Carice over vijf jaar ook alweer vijf keer is verkozen tot beste Nederlandse zangeres, dan zoekt ze vast weer een nieuwe uitdaging. Wellicht kan ze onze eerste vrouwelijke minister-president worden, de vrouwelijke Rembrandt of de eerste vrouw op Mars. We weten zeker dat ze het kan.

Lieve Carice, we wensen je een fijne verjaardag met de stoere Martinair-piloot John de Kanter. Geniet ervan, je hebt het verdiend.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Meest gelezen

Download de app