Koppelen

Scientology

02.09.2012 . 12.20

Tom Cruise is eigenwijs geweest

Binnen de Scientology hebben ze hun eigen talentenjacht: Wie trouwt Tom Cruise? Al sinds 2004 zijn leden bezig met het koppelen van Tom aan een vrouw binnen de sekte, zonder dat zij dat weten. Voor zijn relatie met Katie Holmes zou de acteur kort hebben samengewoond met actrice Nazanin Boniadi, maar hij vond het niks. Een relatie met Katie was natuurlijk een veel beter idee.

Niet lang voordat Tom en Katie hun relatie in 2005 openbaar maakten, begon Shelly de vrouw van Scientology-leider David Miscavige, met de voorselectie van dames. Actrices die al lid van de sekte waren, werden opgeroepen voor een 'filmauditie', zonder dat ze zich ervan bewust waren dat ze in aanmerking kwamen voor de positie van levenspartner van Tom Cruise. Ze moesten op video vragen over hem beantwoorden.

Volgens Vanity Fair kwam Nazanin Boniadi als winnares uit de bus. De in Iran geboren actrice, die opgroeide in Londen en al lid was van Scientology, werd in oktober verteld dat ze was geselecteerd voor een 'belangrijke missie'. Vervolgens werd ze binnen een maand klaargestoomd voor de opdracht, onder meer door haar beugel, rode haarverf en vriend te lozen. Boniadi moest verder een vertrouwelijkheidscontract ondertekenen. Als ze het zou verknallen, dan zou ze persona non grata worden verklaard.

Daarna werd ze eindelijk op de hoogte gebracht van de details van de missie en in november 2004 aan Tom voorgesteld. De twee zouden tot januari 2005 hebben gedatet. Boniadi zou zelfs bij Cruise zijn ingetrokken en verliefd op hem zijn geworden, maar helaas voor haar was de acteur haar al gauw beu. Cruise besloot dat hij liever iemand wilde ''met haar eigen macht, zoals Nicole".

Eind januari werd Boniadi door andere sekteleden gevraagd om te verhuizen. Niet lang daarna werd Tom Cruise met Katie Holmes gespot. En we weten allemaal hoe dat is afgelopen, dus misschien moet Tom de volgende keer wat beter luisteren naar zijn opperhoofd.

Deel deze pagina

Reageren

Meest gelezen

Download de app