HIEP HIEP

HOERA

08.09.2012 . 09.08

Matthijs van Nieuwkerk (1960)

We praten vandaag supersnel en starten elke dertig seconden een nieuw gespreksonderwerp. Matthijs van Nieuwkerk wordt 52.

Wie Matthijs op doordeweekse avonden ziet bij De Wereld Draait Door denkt met een machine te maken hebben. Altijd in vorm, altijd goed geïnformeerd, altijd pratend in een moordend tempo en altijd in zijn comfortzone. En ook de uiterlijke verschijning van Matthijs is volledig geperfectioneerd. Goeie golvende mat, een scherpe blik en goedlachs op zijn tijd.

Zelfs bont en blauw op de cover van zijn eigen tijdschrift ziet Matthijs er nog superscherp uit. Kijk dan toch die getuite lippen. Het is bijna softporno. Jonge meisjes hebben alles over voor één nachtje met Matthijs. En de oudere meisjes ook. Ondanks dat Matthijs al jaren is getrouwd, had Matthijs naar verluidt de afgelopen jaren ook wel eens met een stagiaire een verzetje. We durven het bijna niet te geloven.

Maar wie denkt dat Matthijs als ultra-geavanceerd mens ter wereld kwam heeft het mis. Ook hij heeft zichzelf moeten bekwamen in de journalistiek. En ook in het televisievak. In 1999 zat hij als hoofdredacteur van Het Parool bij Barend en van Dorp aan de andere kant van de tafel. En dat zag er wat minder supersonisch uit. Ietsje zwaarder, ietsje onzekerder, een beetje rode oortjes en wat zenuwtrekken met zijn neus.

Dat Matthijs ook echt een mens van vleesch en bloed is, bleek tijdens Sinterklaasavond 2011 (scrollen). Tijdens de aankondiging van de TV draait Door begon zijn spraakwaterval ineens uit te drogen. Ongeloof in de huiskamers. Zeker toen Jan Mulder in beeld kwam om het item af te maken. Wat was hier aan de hand? Twitter ontplofte. Maar het bleek allemaal mee te vallen. Matthijs moest even kotsen, en ging daarna gewoon verder met de show. Geen centje pijn.

Matthijs, we wensen je een gezellige verjaardag. En geniet van je glaasje cognac vanavond.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Meest gelezen

Download de app