HIEP HIEP

HOERA

09.09.2012 . 09.00

Arjan Ederveen (1956)

Vandaag biggelen de tranen over onze wangen. Wij kijken allemaal filmpjes terug van de grappigste man van Nederland. Arjan Ederveen is namelijk jarig en wordt 56.

Dat Arjan nu meedoet aan één of ander dansprogramma, ach... dat moet ie zelf weten. Maar wij kijken liever naar Arjan als grappige televisiemaker. Want deze man is samen met Tosca Niterink verantwoordelijk voor de meest geniale humoristische tv in de geschiedenis van de vaderlandse kijkbuis.

Iedereen kent Arjan met twee enorme konijnentanden in z'n mond als Theo, van Theo en Thea. Ze maakten samen heerlijke kindertelevisie met een absurdistisch randje. Bij het zien van de leader lagen wij als kind al dubbel. De gezongen tekst is ronduit geweldig. "Sjongejongejonge, is het al begonnen? Heb je ook wel eens een leverworst gewonnen? Hiep hiep hoera. Theo Thea!" Wij rolden over de vloer van het lachen.

En later maakte Arjan het onvolprezen Kreatief met Kurk. De serie leek op een Teleac-cursus knutselen met kurk, maar dan heel raar en komisch. En Arjan speelde de stuntelige cursusleider Peter. Zelden werd een typetje zo raak en overtuigend neergezet. Naast het creatief verwerken van kurk voor de meest uiteenlopende stomme items, waren er ook andere filmpjes te zien. We willen graag een paar klassiekers met jullie delen.

Een klassieker is de Spaanse les. Waarin Arjan en Tosca laten zien dat je met een appel, een peer, en een pak wc-papier enorm geestige televisie kunt maken. En er is de geniale persiflage op Sesamstraat, waarin Arjan een vogel leert tellen van 1 tot 60.

En later maakten ze in Borreltijd een aflevering met Kabouter Prikkeprak, die op doktersadvies in anussen van mensen kruipt om darmpoliepen te verwijderen. Ze lieten gewoon een halve minuut lang een enorm behaarde anus in beeld zien waar heel langzaam een kabouter, met spuug aan zijn mutsje, naar binnen kroop. Geniaal! Geweldig! Hulde! Hulde! Wij zijn voor eeuwig fan.

Beste Arjan, een hele fijne dag. We hopen dat je weer snel van dit soort rare televisie gaat maken.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Meest gelezen

Download de app