RIP

Paparazzo werd 67

13.09.2012 . 13.58

Joop van Tellingen overleden

Fotograaf Joop van Tellingen is op 67-jarige leeftijd overleden, meldt zijn zoon aan RTL Boulevard. De paparazzo, die jarenlang in de tuin van menig overspelige BN'er lag te loeren op een unieke foto, vocht de afgelopen jaren een aantal keren tegen kanker.

Eerder dit jaar werd hij ernstig ziek. Hij kreeg een chemokuur, nadat er in zijn lichaam kwaadaardige uitzaaiingen werden gevonden. De Telegraaf schrijft dat het twee maanden geleden nog goed ging met de paparazzo.

Hij begon al op 16-jarige leeftijd met zijn vak. Hij schoot foto’s van bekendheden voor De Telegraaf en een aantal roddelbladen.

Joop had een soms agressieve werkwijze, lezen we op NRC.nl. Hij kreeg klappen van sterren, schorsingen langs rode lopers, maar later werd hij zelf een beroemdheid, waardoor fysiek geweld richting Joop veranderde in een aai over z'n bol.

Zes jaar geleden zei hij in NRC Handelsblad: ''Vroeger was ik een rat, ik deugde niet. Willem Ruis heeft geprobeerd met een schep mijn hersens in te slaan. En van Willem Alexander kreeg ik eens een knal voor mijn kop. Tegenwoordig weet iedereen hoe het werkt, zijn er roddelprogramma’s op televisie. We zijn een soort iconen geworden.''

Joop zou 30 september jarig zijn.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Meest gelezen

Download de app