HIEP HIEP

HOERA

22.09.2012 . 09.06

Jort Kelder (1964)

Vandaag trekken we ons beste Italiaanse maatpak aan en trekken de broek met bretels extra hoog op. Zo lijken we een beetje op de jarige Jort Kelder, hij wordt alweer 48!

Jort is een beetje een eigenaardig type. Hij ziet eruit als een rechtse bal en zo praat hij ook. Dat hij vriendjes is met minister-president Rutte, draagt alleen maar bij aan zijn rechtse imago. Aan de andere kant komt hij op voor dierenrechten en vindt het eten van foie gras, de lever van een gans, een nare 'rechtse hobby'. Ook is hij een pescotariër. Dat betekent dat je geen zoogdieren en vogels eet, maar wel vis en andere diertjes uit het water. Daarnaast verslaat hij in Bij ons in de PC op cynische wijze het leven van de rechtse rijke Nederlander.

Jort is daarom moeilijk in een hokje te plaatsen. En dat is maar goed ook. Het maakt hem mysterieus. Misschien is het daarom dat hij er altijd met de mooiste vrouwen vandoor gaat? Want wie kan er nou zeggen dat hij met Georgina Verbaan en Lauren Verster het bed heeft gedeeld? Jort kan dat wel. Het komt omdat hij naast zijn goed gevulde portemonnee meer in huis heeft.

Jort is bijvoorbeeld altijd erg scherp in een debat. Zo trok hij fel van leer tegen 'breekijzer' Pieter Storms in DWDD. Jort werd er door Storms van beticht een slechte journalist te zijn die alleen maar op amusement uit zou zijn. Hij zou geen oog voor de inhoud hebben. Stiekem was Pieter boos dat Jort gekke dingen zei over zijn vrouw, Nina Brink. Jort begon zijn verhaal, wijzend naar Nina die ook aanwezig was, met; "Jouw geliefde, wellicht aanstaande ex, heeft een bedrijf geleid...." Bam! Kijk dat zijn binnenkomers. Leuke televee! Na de uitzending gaf Storms Jort een paar klapjes, maar die schrok daar niet echt van.

Jort introduceerde het woord 'maffiamaatje'. Hij gebruikte dit om advocaat Bram Moszkowicz te omschrijven. Brammetje boos natuurlijk. Rechtszaken volgden. Maar Jort werd keer op keer vrijgesproken.

Later toonde Jort nog eens zijn ballen toen minister Jan Kees de Jager een rauw ei op zijn hoofd kreeg gedrukt. De dader werd door Kelder meteen vastgepakt zodat hij door de beveiliging kon worden ingerekend. Ach, een heldendaad kun je het niet noemen, maar het is opvallend om te zien dat een mannetje van nog geen zestig kilo, in Italiaans maatkostuum als enige durft in te grijpen.

Beste Jort, een hele fijne verjaardag en geniet van Lauren. En blijf vooral zeggen wat je denkt. Vinden we leuk.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Meest gelezen

Download de app