Royale boobies

Rechter beslist

18.09.2012 . 12.33

Verboden: Topless Kate verspreiden

De foto's van de royale boobies van Kate mogen niet verder worden gepubliceerd. Dat is dinsdag bepaald door een rechter in Nanterre, melden Franse media.

Prins William en Kate hadden de zaak aangespannen tegen het tijdschrift Closer dat de foto's vrijdag had gepubliceerd. De rechter legt het blad een dwangsom op van 10.000 euro per dag dat de foto's worden gepubliceerd.

De rechter verbood ook de doorverkoop van de foto's. Het blad moet de beelden die het in bezit heeft bovendien binnen 24 uur aan vertegenwoordigers van het paar overhandigen.

William en Kate vinden dat hun privacy is geschonden. De foto's zijn volgens hun advocaat genomen tijdens 'een bijzonder intiem moment in het leven van een gehuwd stel'. William en Kate waren op vakantie in Zuid-Frankrijk.

Een woordvoerder van het blad geeft aan dat de foto's vanaf de openbare weg zijn genomen. Maar een foto op de Daily Mail (even scrollen) laat zien dat die weg wel een paar honderd meter vanaf het beruchte balkon ligt. Knappe lens moet dat geweest zijn.

Olievlek

Zaterdag publiceerde de Ierse krant Irish Daily Star de afbeeldingen. Het Italiaanse tijdschrift Chi volgde maandag en inmiddels is het een olievlek op internet.

We zijn benieuwd hoe de advocaat de rest van de wereld aan gaat klagen.

Deel deze pagina

Reageren

Meest gelezen

Download de app