'Kale'

Niet aan te slepen

26.09.2012 . 13.52

Gwyneth en Christina ♥ boerenkool

In Nederland en België eten mensen al eeuwen boerenkool en ook Amerika is nu lyrisch over de groente. Gwyneth Paltrow en Christina Applegate maken zelfs reclame voor wat zij 'borecole' noemen, schrijft Faqt.nl. De Amerikaanse filmsterren hebben zich samen met enkele collega's lovend uitgesproken over ouderwetse Hollandse prak.

In navolging van de filmsterren hebben ook andere Amerikanen zich op 'borecole' gestort. De meeste Amerikanen noemen het overigens 'kale'. In artikelen in de Amerikaanse pers is te lezen dat het tjokvol vitamine K, A en C zit en dat de bladgroente ook vezels en anti-oxidanten bevat.

Het zou je cholesterol verlagen en beschermen tegen kanker. Het wordt vaak rauw gegeten of in een smoothie verwerkt. Winkels in de VS kunnen de kool daarom niet aanslepen.

Ook in India kennen ze het tegenwoordig. Bollywood filmster Kareena Kapoor vertelde Vogue in een interview dat ze de bladgroente ook eet om er een gezonde huid door te krijgen. Mocht je lokale supermarkt deze winter dus ineens zonder boerenkool zitten, dan weet je hoe dat komt.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Meest gelezen

Download de app