HIEP HIEP

HOERA

03.10.2012 . 07.35

Boris Titulaer (1980)

Vandaag zingen we de longen uit ons lijf en houden zo de ziel levende. Zo vieren we de verjaardag van Idols-winnaar Boris Titulaer, hij wordt 32.

We hebben zoveel talentenjachten op tv voorbij zien komen dat we het spoor een beetje bijster zijn. Popstars the Rivals, X Factor, The Voice of Holland, Beat the Best, The Sing-Off, en ga zo maar door. We krijgen continu allemaal zangers en zangeressen in onze maag gesplitst die wel goed kunnen zingen, maar geen blijvertjes zijn.

Nee, dan vroeger. Toen was alles beter. Want toen was er alleen nog maar Idols. En dat keek iedereen. We zagen hoe Jerney, Henkjan, Eric en Edwin de meest vreselijke kandidaten voorgeschoteld kregen. We rolden over de vloer van het lachen. Het kijken naar een gebrek aan talent bleek een hit. Maar er waren ook kandidaten die wel goed konden zingen, en die werden meteen wereldberoemd. In Nederland.

Nadat we in seizoen 1 Jamai van Jim hadden zien winnen, kregen we in het tweede jaar Boris die Maud versloeg. Met zijn lijfspreuk 'keep the soul alive' wist Boris de harten van veel jonge meisjes te veroveren. En toegegeven, hij kon best een aardig mopje zingen. 

Maar Boris wilde meer zijn dan Idolswinnaar. Hij hunkerde naar muzikale erkenning. En wat doe je dan? Dan verander je je naam. En zo werd Boris omgedoopt in Bo Rush. Een wereld van verschil. En het hielp. Hij speelde Paradiso plat en stond op North Sea Jazz. Dat doen niet veel Nederlandse artiesten hem na.

Bo Rush wilde nog een treetje hoger op de muzikale ladder en besloot weer een naamsverandering te ondergaan. Nu treedt hij naar buiten als Bo Saris. En onder die naam maakt hij soul in navolging van de grootheden Marvin, Otis en Al. Vernieuwend is het niet, maar het is ook niet onaardig

Van Boris, naar Bo Rush, naar Bo Saris. Hij lijkt een beetje last te hebben van het Prince/Tafkap/Symbol-syndroom. Maar hij timmert in ieder geval niet onverdienstelijk aan de muzikale weg. En dat is best knap als voormalig Idols-winnaar. Want wie weet er nog wie Raffaëla Paton en Nikki Kerkhof zijn?

Boris jongen, een fijne verjaardag. En je weet het, keep the soul alive!

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Meest gelezen

Download de app