HIEP HIEP

HOERA

06.10.2012 . 09.07

Han Peekel (1947)

Vandaag zijn we weer eventjes 5 jaar en doen we Woody Woodpecker na. Zo eren we Han Peekel, de presentator van het legendarische kinderprogramma Wordt Vervolgd. Hij wordt 65!

Oh, wat waren wij vroeger fan van Han en van Wordt Vervolgd. Een keer per week kwam de enorme Peekel de huiskamer binnen om met zijn lage rustige stem de leukste tekenfilms aan te kondigen. Geweldig was dat. Zo zagen we Road Runner vetes uitvechten met Wile E. Coyote. We lagen dubbel van het lachen.

En we keken ook graag naar Droopy. Een neerslachtige hond die altijd stoned leek te zijn. Wat een avonturen! En ome Han praatte het allemaal leuk aan elkaar. Nadat hij ons had bijgepraat over de laatst verschenen stripboeken was het tijd voor het hoogtepunt van het programma: de imitatiewedstrijd.

We zagen kinderen op een podium strip- en tekenfilmfiguren nadoen. In de Nederlandse huiskamers deed iedereen mee. "Ik ben Dirk, ben zes jaar, en ik doe Donald Duck na." Hierna kwam er dan vaak een soort gorgelend keelgeluid dat meer weg had van een krolse kat dan van een eend, maar dat deed er niet toe. De lieve Han keek toe en zag dat het goed was. Zelden was een presentator zo lief en sympathiek.

Waar je mee omgaat, daar word je mee besmet. Dat geldt helemaal voor Han. Want meneer Peekel is zelf uitgegroeid tot een soort stripfiguur. Een kruising tussen Olivier B. Bommel en Barbapappa. Een grote, uit de kluiten gewassen goedzak die altijd een strikje draagt. En mensen die een strikje dragen hebben iets geks. Maar bij Han Peekel is het anders. Hij komt er mee weg. Er is in Nederland geen betere strikdrager dan Han.

Lieve Han, we wensen je een hele goeie verjaardag. En wordt Wordt Vervolgd nou vervolgd of niet?

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Meest gelezen

Download de app