HIEP HIEP

HOERA

08.10.2012 . 07.41

Ruud Benard (1954)

Vandaag knuffelen we al onze vrienden, de buurvrouw, een komkommer en alles wat we verder nog tegenkomen. Daarmee eren we de jarige Ruud Benard. De Bredase knuffelbeer wordt 58 jaar.

Realitysoap Big Brother is vermoedelijk het beste tv-format ooit bedacht. Hardwerkende Nederlanders konden naast het dagelijkse naar binnen gluren bij de buren sinds 1999 ook op tv-zender Veronica meekijken in het huiskamerleventje van acht mensjes die zich doodverveelden in een huis in Almere.

De seksende Bart en Sabine, koeltechniciën Martin, aalgladde autoverkoper Maurice, roddelende chefkok Willem, biseksuele militair Bianca, barvrouw Mona en sportmasseur Ruud. Wie kent ze niet?

Ruudje was onmiskenbaar het populairst. Met zijn kampvuurliedjes, zijn massages, zijn lieve verhaaltjes over dochter Bibi, zijn onuitputtelijke knuffeldrang en zijn ogen dicht was hij zeer geliefd en werd hij zelfs geïmiteerd door Paul de Leeuw. En hippie Ruud zag ook in eenieder zijn maatje.

Uiteindelijk werd Ruud tweede achter Bart, maar hij kreeg na afloop meer aandacht dan alle andere kandidaten bij elkaar. Er verschenen Ruudje-onderbroeken, hij maakte de cd Lekker Knuffelen, trad op in alle vaderlandse discotheken en bij Barend en Van Dorp. Daarnaast stond hij twee dagen als knuffelbeer voor HP op de Computer-RAI en werd tijdens een sneeuwstorm met min 20 in Lapland aangesproken door een fan met de memorabele woorden: ‘Ruud jongen, laat je niet gek maken!’

Maar uiteindelijk belandde ook Ruud in het bekende zwarte gat. Mensen waren klaar met zijn zachte g. In zijn biografie Ik laat me niet gek maken vertelt Ruud openhartig dat hij zich door alle aandacht gek liet maken. Hij scheidde van zijn vrouw Wiltrude, werd depressief, vertrok naar Aruba, kwam terug, startte een eigen massagepraktijk en vond uiteindelijk de liefde terug bij Big Brother 2-deelneemster Annette. Zo is de cirkel toch weer mooi rond.

Ruud, wij drinken vanmiddag bij de lunch een biertje of twee op je verjaardag. En ondertussen kijken we terug naar je epische boksnederlaag tegen DJ Paul Elstak. 

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Meest gelezen

Download de app