HIEP HIEP

HOERA

14.10.2012 . 09.07

Winnie de Poeh

We stoppen vandaag onze hand helemaal in een pot met honing en likken hem daarna langzaam schoon. Het is precies 86 jaar geleden dat Winnie de Poeh voor het eerst verscheen.

Winnie de Poeh is alleen populair bij kleuters en bij vrouwen. Dat komt omdat Winnie een beetje een softie is. Een vrolijke Frans, die met zijn eveneens veel te lieve entourage saaie avonturen beleeft. Een man houdt daar niet van. Die wil actie en humor. Winnie biedt dat niet.

Nee dan de vrouwtjes. Die zijn dol op Winnie. Ze verzamelen zich suf aan Winnie de Poeh prullaria. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een Winnie de Poeh variant van. Naast de gangbare Poeh-placemats, -bordjes en -mokjes, bestaan er ook Poeh-stoelen,  Poeh-gitaren,  Poeh-beddengoed,  Poeh-snowglobes en Poeh-basketbalschoenen.  En overal staat de beer met zijn blije kop op. Je zou er bang van worden.

Er bestaan zelfs vrouwen van middelbare leeftijd die hun gehele huis met Winnie de Poeh spullen hebben volgestouwd. Eten aan een Poeh-tafel in een huiskamer met Poeh-behang.  Overal duikt de gele beer met zijn vrolijke gezichtje op. En er zijn mannelijke partners die deze marteling lijdzaam ondergaan. Zelfs als je even lekker wilt gaan zitten kakken lacht Winnie je toe. Dat kan echt niet. Er zijn grenzen. Kom op zeg.

Er zijn natuurlijk ook mensen die niet verzamelen, maar die gewoon troost vinden bij Winnie en zijn vriendjes. Want juist dat zachtmoedige en dat lieflijke karakter van de beer en zijn avonturen spreekt heel veel mensen aan. En wij snappen ook wel dat er in tijden van zogenaamde verharding en crisis soms een beetje behoefte is aan milde en aardige sprookjes. Waarom ook niet.

Wij wensen Winnie en al zijn fans een fijne verjaardag toe. Wie zingt er mee met het mierzoete Poeh-liedje?

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Meest gelezen

Download de app