SGP is bezorgd

Belang van het kind?

08.10.2012 . 14.11

Kamervragen om Barbies baby

De Staatskundig Gereformeerde Partij (SGP) maakt zich grote zorgen om de baby van Barbie. RTL volgde de reality-ster en haar dochter Angelina voor, tijdens en na de bevalling en dat kan natuurlijk nooit goed zijn. De partij heeft Kamervragen gesteld.

Op de partijwebsite staan de vragen die Roelof Bisschop aan de ministers van Veiligheid en Justitie, Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft gesteld. Hij denkt dat baby Angelina wel eens schade kan ondervinden van alle commotie en vraagt zich af of de producent van het programma wel contact heeft gehad met de Raad voor de Kinderbescherming. En heeft de arbeidsinspectie wel ontheffing verleend? 

Jonge kinderen mogen natuurlijk niet werken en dat is wel wat de kleine heeft gedaan. Mama Barbie bekende laatst nog dat ze nooit aan het programma mee zou werken als ze er niet voor betaald zou krijgen. Zo wordt het kind al voor de geboorte uitgebuit. Moeten we dat wel willen?

De SGP maakt zich trouwens niet alleen zorgen over Barbies baby, maar ook over de tere zieltjes van de jeugd. De uitzending van College Tour waarin Willem Holleeder te gast is, willen ze het liefst verbieden. Zijn de ministers zich er wel van bewust dat deze mate van verheerlijking criminaliteit in de hand werkt? In goed overleg met de omroep zou er volgens de partij afgezien moeten worden van uitzending.

Wij zijn heel benieuwd naar de antwoorden op al deze vragen.

Deel deze pagina

Reageren

Meest gelezen

Download de app