Dure bevalling

Speciale kamers

19.10.2012 . 07.35

Baar net zo luxe als Beyoncé

Beyoncé baarde baby Blue Ivy in januari in het Lenox Hill-ziekenhuis in New York, waar ze samen met Jay-Z een hele verdieping had afgehuurd. Het ziekenhuis wil daar nu een slaatje uit slaan.

Het pand heeft op de vierde verdieping een paar exclusieve kamers geopend voor rijke mama's die hun baby net zo sjiek naar buiten willen persen als Beyoncé. De duurste kamer is natuurlijk de ruimte waarin Beyoncé bevallen is. Die kost 1.300 euro per nacht en daar zijn medische kosten niet bij inbegrepen.

Voor die prijs krijgt de aanstaande moeder speciaal beddengoed, luxe badjassen, twee lcd-televisie's, een koffiezetapparaat en een magnetron.Ook hebben luxemama's een zuster voor zichzelf.

Ter vergelijking: twee verdiepingen hoger, waar het gewone volk ligt, hebben vrouwen nooit een kamer voor zichzelf alleen. Ook moeten ze hun zuster delen met zeven andere moeders.

Een van de zusters die er werkt, en anoniem wil blijven, klaagt dat ze laatst midden in de nacht in haar eentje voor 18 baby's moest zorgen, omdat een vrouw in de Beyoncé-kamer ging bevallen.

De zustersvakbond vindt het nieuwe beleid van Lenox Hill belachelijk, meldt New York Daily News. Het ziekenhuis houdt zich van de domme, maar zit volgens de krant diep in de schulden en gaat dus gewoon door met het verhuren van de dure bevallingsbedden.

Deel deze pagina

Reageren

Meest gelezen

Download de app