Geroyeerd

Levenslang in de ban

30.10.2012 . 10.06

Moszkowicz is geen advocaat meer

Verkering uit en baan kwijt: het is wel eens beter gegaan met Bram Moszkowicz. De tuchtrechter heeft de advocaat dinsdag uit het ambt gezet. Hij moet zijn toga gedwongen aan de kapstok hangen omdat hij het aanzien van de advocatuur heeft aangetast.

Bram stond voor de tuchtrechter omdat hij wat regels heeft overtreden. Hij heeft duizenden euro's contant geld aangenomen, voorschotten van cliënten niet terugbetaald, de administratie niet goed bijgehouden en deed niets om zijn vakkennis op peil te houden.

De tuchtrechter verwacht niet dat Moszkowicz zijn leven zal beteren, ook al omdat hij zich niets heeft aangetrokken van eerdere veroordelingen. De tuchtraad laat weten dat de klachten tegen de advocaat 'ernstig en talrijk' zijn. Hij heeft de regels stelselmatig overtreden, de belangen van cliënten ernstig verwaarloosd en zich aan het wettelijk toezicht onttrokken.

Germ Kemper, de deken van de Orde van Advocaten, noemde Moszkowicz vorige maand al ongeschikt voor zijn vak en eiste dat hij een jaar geschorst zou worden. De rechter vond een jaar straf dus niet voldoende.

Deel deze pagina

Reageren

Meest gelezen

Download de app