Bram-gate

'zwaar geraakt'

30.10.2012 . 20.43

Moszkowicz gaat in hoger beroep

"Dit heeft me zwaar geraakt. Dit had niemand verwacht", zie Bram Moszkowicz dinsdag nadat de tuchtrechter hem uit zijn ambt zette. De rechter besloot dat de advocaat zijn toga weg moet leggen omdat hij het aanzien van de advocatuur heeft geschaad. Moszkowicz gaat in hoger beroep.

Moszkowicz werd ervan beschuldigd van het aannemen van contant geld, het niet terugbetalen van voorschotten van cliënten, ook zou hij de administratie niet goed bijgehouden en deed niets om zijn vakkennis op peil te houden.

De advcaat heeft er alle vertrouwen in dat het hof de uitspraak van de tuchtrechter ongedaan maakt omdat hij helemaal niet vindt dat hij de advocatuur in diskrediet heeft gebracht. Hij vindt het ook heel pijnlijk dat dit hem verweten wordt: "Ik vind juist dat ik goed handel. Ik ga mijn cliënten niet verlinken door mijn geheimhouding te schenden. Het belang van mijn cliënt stel ik boven mijn eigen belang. Ik ben geen verlengstuk van justitie. Niemand heeft er wat mee te maken wie mij betaalt, waarom en waar die fondsen vandaan komen."

Moszkowicz maakte dinsdagochtend in de Telegraaf bekend dat hij weer een vrij man is, z'n relatie met presentatrice Eva Jinek is over. In RTL Boulevard vertelde hij dat hij betere dagen heeft gekend, maar niet alleen is. Hij heeft honderden mails en sms'jes gehad, ook van z'n ex. Dat doet hem goed.

Deel deze pagina

Reageren

Meest gelezen

Download de app