Afgebløft

Terug naar huis

01.11.2012 . 16.53

Bløf wil niet over teksten praten

Mocht je ooit een gezellig gesprek met Bløf willen aanknopen, vraag dan vooral niet naar hun songteksten. Het onderwerp ligt zo gevoelig dat zanger Paskal en z’n mannen een interview met nieuwsprogramma EenVandaag hebben afgebroken, nog voordat het begon.

"Neem de klok mee, Zet hem ongelijk, Laat de wijzers draaien, Pak je schoenen, Zet ze uit de pas, Ik zal de doos bewaren, Tot-ie vol is." EenVandaag wilde het niet per sé over deze poëtische hoogstandjes hebben, maar in een item over 20 jaar Bløf, moet het onderwerp wel aan de orde kunnen komen. De manager van de band vindt van niet.

Journalist Lammert de Bruin vertelt hoe het er aan toeging in Zeeland: “De manager vroeg vlak voor we begonnen welke vragen we gingen stellen. En wie we nog meer aan het woord zouden laten. Nou, vragen over 20 jaar Bløf dus, over hun succes, jubileum, hun liedjes en hun teksten. En we gaan die jongens van het twitteraccount @BLOF_teksten nog even wat vragen stellen over hun initiatief. Daar was de manager dus niet van gediend. Het is klaarblijkelijk niet de bedoeling dat journalisten vragen aan Bløf gaan stellen over de teksten van Bløf. want 'ze hebben geen zin om zich te moeten verdedigen'. We konden Paskal en Peter nog wel interviewen, maar dan niet over hun teksten.”

Maar ja, EenVandaag laat zich niet zeggen wat ze wel of niet mogen vragen en maakte rechtsomkeert. Twee uur terug met de auto en geen beelden voor de uitzending. Lekker dan.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Meest gelezen

Download de app