Relletje

Bløf is boos

01.11.2012 . 20.09

'EenVandaag is heel kinderachtig'

De heren van Bløf zijn boos op actualiteitenprogramma EenVandaag. Ze noemen de journalisten 'heel kinderachtig'.

De band heeft op Facebook een verklaring geplaatst, waarin wordt uitgelegd waarom Bløf de jongens van EenVandaag na twee uur rijden onverrichter zake naar huis stuurde.

"Nog voordat we geïnstalleerd waren bleek het vooral over de voor- en tegenstanders van onze teksten te gaan. Iets waar wij wij niet zoveel mee kunnen natuurlijk en ook niet de afspraak, want vooraf verzwegen", aldus de boze band.

Beetje een rare redenatie van Bløf, want hoezo verzwegen? De rel begon juist, nadat de journalisten van EenVandaag voor het interview netjes hun vragen voorlegden aan de manager van de band.

Bovendien zou het interview helemaal niet 'vooral' over de teksten gaan, schrijft EenVandaag op hun blog. Er was een uitgebreide vragenlijst over het jubileum en het succes van Bløf, maar de journalisten waren ook benieuwd of de Zeeuwse muzikanten wisten dat hun vage teksten op internet inmiddels een cultstatus hebben bereikt. Er is zelfs een Twitteraccount aan geweid.

De Zeeuwen wilden het daar echter niet over hebben. "Als zoiets nu valt tijdens een leuk interview is het wat anders, maar om daarmee te beginnen en en vervolgens de makers van een twitteraccount dat 'BLØF-teksten genereert' daarop te laten reageren, wat hebben wij daaraan?"

Tip voor journalisten die in de toekomst Bløf gaan interviewen: vertel ze van tevoren niet waar je het over wil hebben en zorg er vooral voor dat het interview 'leuk' is. Dan kan je ze blijkbaar alles vragen wat je wil.

Deel deze pagina

Reageren

Meest gelezen

Download de app