Foodporn

Wat eten we vandaag?

12.06.2013 . 17.00

Biefstuk met chocoladesaus

Say what? Biefstuk met chocoladesaus? Jazeker, dit recept van onze vriendinnen van Vrouwonline klinkt ietwat vreemd, maar is het proberen waard. WTF.nl komt iedere week op woensdag met een recept. Voor jou, van ons. Omdat er niks boven foodporn gaat.

Voor dit hoofdgerecht  voor 4 personen moet je dik 2 uur uittrekken, maar dat zit hem vooral in het in laten trekken van de marinade.

INGREDIËNTEN

1 rode ui
4 biefstukjes
1/2 rode peper
1 tomaat 
1 teentje knoflook
50 gram boter
2 takjes tijm
1/2 vleesbouillontablet
zout en peper
30 gram pure chocolade
3 dl rode wijn

BEREIDINGSWIJZE

Pel en halveer de ui. Snij de ene helft in ringen en snipper de andere helft fijn.

Biefstukjes ca. 2 uur marineren in 2 dl wijn met de uiringen.

Was de tomaat en snij hem in stukjes, pel de knoflook en snij een teentje in plakjes.

Verhit in de pan de helft van de boter. Uisnippers, peper en knoflook ca. 2 minuten bakken.

Tomaat, bouillontablet, 1 dl wijn en 1 1/2 dl water toevoegen. Saus ca. 15 minuten laten sudderen. Saus met staafmixer gladpureren.

Vlees uit marinade nemen en droogdeppen. In pan rest van boter verhitten. Vlees in ca. 4 minuten rondom bruinbakken, uit pan nemen, bestrooien met zout en peper en in aluminiumfolie warm houden.

Breek de chocolade en laat die in de saus smelten. Saus zachtjes doorwarmen. 

Vlees op het bord, saus eroverheen en gaan. Aardappeltjes zijn een lekkere toevoeging.

Nomnomnom.

Ben je weg van biefstuk, maar niet van chocola? Geen probleem. Vrouwonline heeft nog een lading recepten met biefstuk voor je liggen.

Deel deze pagina

Reageren

Meest gelezen