7 zonden

Mr. Polska:

27.01.2015 . 07.41

'Mannen, stop met aftrekken'

Wie leeft zonder zondes, is óf heel saai óf heel ongelukkig. Genoeg reden dus om een potje vrolijk te biechten met BN’ers. Jan VersteeghKraantje PappieAncilla Tilia en Bobbi Eden gingen hem al voor: deze week is het de beurt aan Mr. Polska (25). "Ik verloor mezelf te sick in xtc. Ik leek wel een huilende opa van wie het infuus was afgepakt."

IJdelheid

"Eens in de zoveel tijd laat ik me even goed in de watten leggen. Pedicure, manicure, massages en m’n haren verven – het zal je misschien verbazen dat ik een vriendin heb."

"Verwacht bij mijn nagels geen bijzondere kleurtjes. Al ben ik een keer in slaap gevallen en werd ik wakker met een doorzichtige glanslak over m’n nagels. Het is heerlijk om op z’n tijd je nagels te laten doen. Hygiënisch en netjes zijn is wel lauw."

Hebzucht

"Ik deel bijna alles wat ik heb. Ik loste alle schulden voor mijn moeder af en heb twee keer een auto voor haar gekocht. Voor Kerst gaf ik m’n vier neefjes en nichtjes een iPad. Zoiets hadden ze in hun stoutste dromen niet durven hopen. En als vrienden jarig zijn, let ik ook niet op de centen. Voor meerdere maten heb ik een iPhone gekocht – dan zijn ze tenminste bereikbaar. Geld is pas leuk als je het kunt delen."

Lust

"Ik ben al een jaar gestopt met aftrekken. Ik raad het iedereen aan. De jager in je wordt weer wakker. Je hersenen worden opgefokt door aftrekken en porno kijken. Echt waar. Ik merk dat, sinds ik ben gestopt, er vooruitgang zit in mijn bedprestaties. Ik hoefde al niet te klagen, maar ik ben nu echt een pro man. Ik heb sicke controle. Drie-keer-stoten-en-klaar, dat overkomt me niet meer. Ik voel me een sicke ridder."

"Lust speelde geen rol tijdens Expeditie Robinson. Ik werd niet geprikkeld. Het is niet per se sexy als vrouwen twee weken lang dezelfde outfit aan hebben, niet douchen en zichzelf niet onder handen kunnen nemen. Seks tijdens Expeditie Robinson? Ik moet er niet aan denken."

Jaloezie

"Ik vind het lastig om van de goedheid van mensen uit te gaan. Ik ben altijd alert: waarom zegt iemand dit of dat, wat is de achterliggende gedachte? Vaak denk ik: dit zal wel nep zijn. Eén groot toneelstuk. Het chronische wantrouwen is een eigenschap waar ik me aan stoor. Het is niet leuk alles in twijfel te trekken. Mijn vriendin spreekt me vaak tegen: mensen gebruiken niet altijd smoesjes. Misschien heeft ze gelijk."

Gulzigheid

"Ik leek op een huilende opa van wie het infuus was afgepakt. Ik verloor mezelf twee jaar geleden te sick in xtc. Bij een kwartje ging het al mis. Een dag later schaamde ik me diep. Tering, ik was weer die mongool. Ik ben ermee gekapt. De nasleep was heftiger dan het plezier dat ik eraan had. Maar ja, ik was jong en aan het experimenteren. Xtc viel dus niet helemaal lekker."

"Andere drugs komen nog weleens naar binnen. Drugs gebruiken is oké, als je jezelf maar niet voor lul zet. Niemand moet het merken, alleen jij moet van binnen een festival hebben."

Woede

"Die shit van Parijs, Syrië en Afrika met Boko Haram. Hoe ouder ik word, hoe erger ik dat vind. Echt erg man. Ik vraag me af wat ik hier aan kan doen. Een beetje geld storten naar een fonds, of zo. Tsja. Ik heb niet het idee dat ik de wereld daarmee verbeter. Zeg het me: hoe kunnen we dit oplossen? Mensen moeten niet doodgaan voor bullshit."

Luiheid

"Vakantie is voor mij een sicke uitdaging. Een dag chillen is een kwelling. Ik móét m’n telefoon aanraken. Daarin kwam ik mezelf ook wel tegen tijdens Expeditie Robinson. Ik ben alleen bezig met werk, geniet te weinig van het leven. Confronterend. Als ik straks ouder ben kom ik er pas achter dat ik alleen maar heb gewerkt en niet genoten van de tijd. Pfoe, Dominik, misschien is het niet erg als je even een dag niets doet?"

Polska's nieuwe album $NOLLER is vanaf 13 feb verkrijgbaar

Deel deze pagina

Reageren

Meest gelezen

Download de app