Jordanië

Klappen vangen

07.07.2012 . 19.08

Politieke knokpartijen op tv

In Jordanië is een tv-debat behoorlijk uit de hand gelopen. Het parlementslid Mohammed Shawabka kon maar niet tot een vergelijk komen met zijn gesprekspartner Mansour Sayf al-Din Murad. Het is niet de eerste keer, en zeker ook niet de laatste, dat een gesprekje op televisie eindigt in een knokpartij.

- Het debat tussen Shawabka en Sayf al-Din Murad liep al niet zo lekker. De heren lieten elkaar niet uitpraten. Toen Shawabkta met een schoen gooide, sloeg de vlam pas goed in de pan. Vlak daarna trok hij een pistool en richtte het wapen korte tijd op zijn opponent. De geschrokken presentator had duidelijk moeite de gemoederen tot bedaren te brengen.

- Nog geen maand geleden was het hommeles in een Griekse tv-studio. Ilias Kasidiaris van een ultrarechtse politieke partij kreeg het aan de stok met twee vrouwen van de linkse oppositie.

- In 1984 was het ook op de Nederlandse tv raak. AVRO-coryfee Karel van der Graaf had een eigen talkshow. Daarin praatte hij met enkele Surinamers over de politieke situatie in hun land. Dat moest wel fout gaan.

- In 2010 was André Visagie, voorzitter van de Afrikaner Weerstandsbeweging te gast in een tv-studio. Hij verloor zijn geduld toen hij werd onderbroken door politiek analist Lebohang Pheko. Het echte gooi- en smijtwerk blijft uit. Maar het verbale geweld is niet van de lucht.

In ons land komen de verkiezingen er weer aan. Nu maar afwachten of bij Knevel en Van den Brink of Pauw en Witteman ook de vlam in de pan slaat. Laat maar komen! Kom dan jongen! Kom dan! KOM DAN!!

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Download de app

Meest gelezen