Tattoo-gedoe

Vice-reportage

10.10.2012 . 18.28

Op bezoek bij ‘Thuisprikkers’

Een tatoeage in een professionele shop laten zetten is voor simpele burgers, echte hippe mensen laten zich lekker bij iemand thuis inkleuren. Het liefst met vrienden onder elkaar, want dat is gezelliger en goedkoper. Vice.com ging op onderzoek uit en ontmoette de ‘thuisprikkers’ en een verontruste professionele tatoeëerder.

Kristel werkt als tattoo-artist in een Rotterdamse shop en vertelt hoe zij aan haar baan is gekomen: “Tatoeëren is een ambacht. Je gaat een jaar bij een andere tatoeëerder in de leer. Je moet veel tekenen en lezen. In dat jaar verdien je niets, maar moet je wel je eigen spullen kopen. Je moet er veel voor opgeven.”

Thuistatoeëerders hebben deze opleiding vaak niet gehad. Zij doen maar wat en dat vindt Kristel geen goede ontwikkeling: “De kwaliteit is vaak heel slecht en er is een gevaar voor de gezondheid omdat sommigen met vieze spullen werken.”

In de reportage komt ook de Rotterdamse thuisprikker Erik aan het woord, hij vertelt dat de crisis en hoge prijzen in tattooshops mensen naar zijn huis drijven. Z’n werk ziet er beroerd uit, maar hij vindt het prima. Erik: “Tatoeëren is een lijntje zetten, iedereen kan een lijntje zetten.” Eh, nee dus. Kijk maar:

Deel deze pagina

Reageren

Download de app

Meest gelezen