SETI

Wetenschap

26.06.2012 . 07.16

Oerknal kan gewoon

Iets kan makkelijk genoeg vanuit het niets ontstaan, beweren wetenschappers. Het argument dat de oerknal alleen mogelijk is geweest met hulp van hogerhand noemen ze pertinente onzin.

Volgens ruimtefanaat Seth Shostak van SETI is ons bestaan eerder te danken aan quantumfysica dan aan het bestaan van een God. "Als ik de tijd en ruimte nu op de juiste manier zou beïnvloeden, zou ik zomaar een nieuw universum kunnen maken. Hoe dat werkt, weet ik ook niet, maar het zou wel kunnen," zegt hij op Mashable.

Alex Filippenko van de universiteit van Californië valt hem bij. "Het ontstaan van een oerknal is prima te verklaren op basis van natuurkundige regels. Daar is inderdaad echt geen God voor nodig. Daarmee wil ik natuurlijk niet zeggen dat God niet bestaat, daar is wetenschap niet voor bedoeld."

Ons instinct mag dan ingeven dat iets niet vanuit het niets kan ontstaan, maar volgens Mashable was dat instinct vooral handig toen we 150.000 jaar geleden moesten overleven op de Savannen van Afrika. In de wetenschap hebben we er niet zoveel aan.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Download de app

Meest gelezen