Hard bewijs

Seks na bevalling

02.07.2012 . 21.26

Moeders hebben heus wel zin

Mensen die het leven van Jessica Simpson op de voet volgen, wisten dit al, maar nu is het ook wetenschappelijk bewezen: vrouwen willen heus nog wel seks nadat ze hebben gebaard.

Ondanks het chronische slaapgebrek en de herstelperiode, hebben veel vrouwen al snel weer zin in om met hun partner naar bed te gaan. Over het algemeen wordt aangeraden om 6 weken te wachten, maar daar houdt dus lang niet iedereen zich aan, volgens onderzoekers aan de Universiteit van Michigan. Dicht bij de vader van het kind willen zijn en tegemoet komen aan zijn libido zijn op zo'n moment belangrijker dan de fysieke uitputting die vrouwen de weken na de bevalling voelen.

Toch doen vrouwen het niet alleen voor hun partner, ze hebben zelf ook al snel weer zin, zeggen de onderzoekers tegen LiveScience. Die conclusie trekken ze uit het feit dat 40 procent van de vrouwen een paar weken na de bevalling alweer masturbeert. "Mensen gaan er vaak vanuit dat vrouwen vlak na de bevalling geen interesse hebben in seks en het alleen voor hun partners doen, maar het feit dat ze masturberen geeft aan dat veel vrouwen wel seksuele gevoelens hebben."

Een klein percentage voldoet trouwens wel aan het stereotype van moeder de vrouw die nooit meer zin heeft: 15 procent van de vrouwen heeft drie maanden na de bevalling nog steeds geen seks gehad.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Download de app

Meest gelezen