Kroost

Ook een baan

07.07.2012 . 17.34

Kinderen slecht voor de gezondheid

Het hebben van kinderen is niet zo gezond voor ouders, zeker niet als de vader en moeder hun hele leven afstemmen op hun kroost. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek waarvan de resultaten gepubliceerd zijn in The Journal of Child and Family Studies.

Wetenschappers van de universiteit van Mary Washington in Virginia ondervroegen 181 vrouwen met een of meer kinderen onder de vijf jaar. Daaruit bleek dat vooral de moeders die heel erg betrokken zijn met de ontwikkeling van hun kind zichzelf geestelijk verwaarlozen. Een op de vier van deze vrouwen, ook wel helikoptermoeders genoemd, bleken vaak aan depressies te lijden.

Veel van de moeders hebben er ook nog een baan bij, maar de stress daarvan vinden ze een eitje in vergelijking met de stress die het opvoeden met zich meebrengt. Of al die moederkloeken goed bezig zijn, is ook nog maar de vraag. Ze verpesten niet alleen hun gezondheid, maar ook de ontwikkeling van hun kind. Psychologen zeggen dat kinderen door hun altijd aanwezige en overbezorgde moeder opgroeien als watjes die nergens tegen kunnen.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Download de app

Meest gelezen