Expres

Dieren aanrijden

21.07.2012 . 17.41

6 Procent automobilisten is sadist

In de schemering per ongeluk een dier aanrijden dat ineens de snelweg oversteekt. Het kan de beste chauffeurs overkomen. Maar zes procent van de automobilisten blijkt een moorddadige maniak in zich te hebben, die expres dieren probeert aan te rijden.

Dat blijkt uit een proef van NASA-onderzoeker Mark Rober, waar Gizmodo over schrijft. Hij legde plastic dieren op de vluchtstrook van een weg: een schildpad, een slang en een grote spin. Ook legde hij in de buurt boombladeren op de weg om te controleren of mensen daar ook overheen zouden rijden. Daarna kijk hij wat de eerste duizend passerende auto’s deden, de nepdieren ontwijken of niet?

Het bleek dat 94 procent deed wat als normaal wordt beschouwd: gewoon op de eigen baan blijven rijden. De proefdieren waren opgesteld net naast de rijstrook dus niemand hoefde ervan in paniek te raken of een slinger aan het stuur te geven. De andere 6 procent reed de vluchtstrook op en probeerde dieren expres te raken.

Onderzoeker Mark denkt dat het hoge nummer mede verklaard wordt door de spin, omdat mensen het extra fijn vinden om spinnen onschadelijk te maken. Bij de de rest van de automobilisten zit waarschijnlijk wel een steekje los.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Download de app

Meest gelezen