Smile!

Nog geen 40?

25.07.2012 . 17.38

Lachen maakt je oud

Ben je nog geen veertig jaar oud en wil je er jong en fris uitzien op foto’s? Lach dan vooral niet. Onderzoekers van het Science Live project van de Universiteit van Amsterdam ontdekte dat alleen mensen boven de veertig er jonger uitzien als ze breed lachen. Onder de veertig kan je beter neutraal kijken.

De onderzoekers vroegen bijna 500 bezoekers van technologiemuseum NEMO om aan hun onderzoek mee te werken. Er werd een videootje gemaakt terwijl ze geposeerde lach en een echte lach opzetten, ook moesten ze boos, blij, verdrietig, verrast en angstig kijken. Daarna werden de verschillende uitdrukkingen geanalyseerd, zo werd er gekeken hoe lang het duurde voordat de mondhoeken omhoog kwamen bij een lach.

Met de data wordt computers geleerd leeftijden te raden, emoties te herkennen en menselijk gedrag te analyseren. Mensen kunnen leeftijd vrij accuraat schatten, gemiddeld zitten ze er zeven jaar naast. Een computer zes jaar. Maar, jonge mensen lachen of oudere mensen neutraal kijken, lijken ze ouder. Onthoud dat, voor je volgende profielfoto, ofzo.

In de video zie je een meisje uit het onderzoek dat eerst nep en daarna echt lacht, denken we:

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Download de app

Meest gelezen