Onderzoek

Oplichters

30.07.2012 . 15.02

Last van acne? Arbeidsongeschikt!

In Groot-Brittannië hoeft er niet zo veel met je aan de hand te zijn om je arbeidsongeschikt te laten verklaren. Soms is het al genoeg om jeugdpuistjes te hebben, of krijg je jarenlang een uitkering om een gebroken arm.

Uit officiële cijfers blijkt volgens Daily Mail dat er opmerkelijke gevallen zitten tussen de ruim 885.000 mensen die al meer dan tien jaar een arbeidsongeschiktheidsuitkering ontvangen. Ruim 22.000 Britten krijgen al tien jaar een uitkering omdat ze niet konden werken wegens hun drank- of drugsgebruik. Anderen zitten al jaren thuis wegens acne, overgewicht, een oogontsteking, die normaal gesproken binnen een paar dagen over is, vermoeidheid en lichte hoofdpijn.

Er is volgens de krant nauwelijks sprake van controle op de langdurig arbeidsongeschikten. De meesten blijken na hun aanmelding geen contact meer te hebben gehad met het departement dat de uitkeringen verdeelt. Er is nu eindelijk een begin gemaakt met het doorlichten van de dossiers. Oppassen geblazen voor de zieke, zwakke en misselijke Britten.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Download de app

Meest gelezen