*Hips*

Drank maakt mooi

03.08.2012 . 18.38

Bezopen mensen vinden zichzelf sexy

Dat drank andere mensen aantrekkelijker doet lijken, is al langer bekend. Maar uit onderzoek door Nederlandse, Amerikaanse en Franse wetenschappers blijkt dat bezopen mensen zichzelf ook een stuk sexyer vinden. Hoe meer je drinkt, hoe lekkerder je voor jezelf wordt.

Voor het onderzoek werden mannen en vrouwen in een bar gevraagd om hun eigen uiterlijk een cijfer te geven. Daarna moesten ze blazen. De opvallende conclusie was dat mensen met meer alcohol in hun bloed zichzelf duidelijk aantrekkelijker vonden, schrijft persbureau AFP.

Een andere studie wees uit dat je er misschien niet eens voor hoeft te drinken; alleen al denken dat je bezopen bent, is voldoende. Mannen kregen een cocktail voorgeschoteld, soms met en soms zonder alcohol. Daarna moesten ze een nepadvertentie opnemen voor het drankje en het filmpje beoordelen.

De proefpersonen die dachten dat ze alcohol gedronken hadden, vonden zichzelf helemaal de bom. Het maakte daarbij niet uit of ze ook echt een alcoholische cocktail naar binnen hadden gewerkt.

Overigens vinden dronken mensen niet alleen zichzelf, maar ook anderen aantrekkelijker. En bier maakt je slimmer.

Deel deze pagina

Reageren

Download de app

Meest gelezen