Wapen

Lekker zacht

11.08.2012 . 12.10

Robotworm is onverwoestbaar

Amerikaanse en Zuid-Koreaanse wetenschappers hebben een levensechte robotworm ontwikkeld. De zogenaamde Meshworm beweegt als een worm en is gemaakt van zachte materialen, waardoor het bijna niet kapot te krijgen is. Het project wordt gesponsord door het Pentagon. Waarschijnlijk is het dus een nieuw speeltje voor de Amerikaanse soldaten.

Omdat de Meshworm zo zacht is, kan hij zich door nauwe kieren en openingen heen wurmen. Zelfs ontploffingen of valpartijen zijn geen enkel probleem; de klappen worden gewoon geïncasseerd, schrijft BBC. Om dat te testen, leefden de onderzoekers zich uit met een hamer. De schade was miniem.

Maar dat is nog niet alles. De Meshworm is ook nog eens zo stil als een muis, wat 'm uitermate geschikt maakt voor verkenningsmissies. De worm krioelt in het rond met een soort robotspier van nikkel en titanium. Echt rap gaat 'ie alleen niet. De topsnelheid is zo'n 5 millimeter per seconde.

Het is trouwens niet de eerste keer dat het Pentagon geld stopt in een robot met dierlijke trekjes. Eerder werden er een mechanische cheeta, die bijna 30 kilometer per uur kan rennen, een micro-vliegtuig met camera, dat wel wat weg heeft van een kolibrie en een robothond die spullen van militairen kan dragen ontwikkeld.

Deel deze pagina

Reageren

Download de app

Meest gelezen