Trouwen

Afknapper wetenschap

13.08.2012 . 20.09

Jennifer Aniston verknalt theorie

Jennifer Aniston is verloofd en dat is een dikke tegenvaller voor de wetenschap. Jen had een syndroom naar zich genoemd gekregen, meldt Faqt.nl. Dat syndroom verklaart waarom sommige zeer aantrekkelijke vrouwen maar zeer moeilijk aan de man komen. Het heeft te maken met hun major histocompatibility (MHC) gen.

Bij vrouwen die dit gen in een zwakke variant hebben, is het immuunsysteem niet goed ontwikkeld. Die eigenschap is erfelijk. Dat zorgt ervoor dat hun nageslacht ook slechter tegen ziektes kan.

Mannen kunnen een dergelijk zwak afweersysteem ruiken in het zweet van een vrouw en voelen instinctmatig dat dit niet een dame is waar ze mee willen zijn, zo denken wetenschappers. Oksels dichtknijpen dus, MHC-vrouwtjes.

Zo kan het komen dat een prachtige vrouw toch alleen blijft. Inderdaad, het verhaal van Jennifer Aniston tot nu toe. Carice van Houten schijnt er ook last van te hebben (gehad). Mannen vinden deze vrouwen leuk, tot ze binnen reukafstand komen. Dan blijft het bij een vriendelijk praatje en de vage afspraak om eens koffie te gaan drinken.

Acteur en scenarioschrijver Justin Theroux heeft het zweet van Jennifer geroken, mogen we aannemen en hij had er schijnbaar geen problemen mee. Op zijn verjaardag vroeg hij de Friends-actrice ten huwelijk en ze wees hem niet af. Theroux moet iets met wetenschap gaan doen.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Download de app

Meest gelezen