Onderzoek

Gezellig huwelijk

18.08.2012 . 17.15

Getrouwde vrouwen vaker aan drank

Mannen drinken nadat ze getrouwd zijn minder dan voor ze het huwelijksbootje instapten, terwijl vrouwen gedurende hun huwelijk juist meer gaan zuipen. En dat ligt allemaal aan de mannen, zegt een Amerikaans onderzoek.

Uit het onderzoek van de American Sociological Association blijkt dat getrouwde vrouwen meer alcohol drinken dan vrijgezelle dames, weduwen of gescheiden vrouwen. De onderzoekers zeggen dat vrouwen erin slagen om mannen uit de kroeg en van de fles te houden, maar omgekeerd werkt die goede invloed niet. Mannen laten hun vrouw thuis het glas goed volschenken, zodat ze zelf ook nog aan hun trekken komen.

Het is volgens wetenschappers van de universiteit van Cincinnati voor het eerst dat er onderzoek is gedaan naar hoe mannen en vrouwen met drank omgaan tijdens een huwelijk of als ze vrijgezel zijn. Zo blijkt dat vrouwen die in scheiding liggen minder drinken dan tijdens hun huwelijk. En dat komt omdat ze dan niet meer door hun man in de verleiding worden gebracht alcohol te drinken.

Voor mannen geldt juist het omgekeerde, volgens Daily Mail. Zo gauw ze ook maar een beetje gelukkig getrouwd zijn, laten ze de drank en de kroeg links liggen en zitten braaf bij hun drinkende vrouwtje. Is het huwelijk op de klippen gelopen, dan rent de man naar de slijter of de kroeg om het flink op een zuipen te zetten.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Download de app

Meest gelezen