Proef

Eetstoornis

19.08.2012 . 18.48

'Bedelende katten zijn knettergek'

Kattenbaasjes kennen het fenomeen: rond etenstijd vlijt poes zich tegen de enkels van de baas. Wat kopjes en gemiauw: poes heeft trek in jouw eten en laat dat merken ook. Een groep dierenartsen vindt dat dit soort kattengedrag verre van normaal is. Sterker nog: deze obsessie met eten drijft het beest tot complete waanzin.

Bedelgedrag is een uiting van een stoornis die ‘psychogeen abnormaal voedergedrag’ heet. Een abnormale obsessie met eten, aldus de Telegraph

De artsen publiceerden hun bevindingen een wetenschappelij tijdschrift, waarin ze uitgebreid ingaan op zaken als het stelen van eten uit de bakjes van andere katten (voedingsgerelateerde agressiviteit noemen geleerden dat) en het op tafel springen om te eten van joiw bord (contextspecifieke excessieve eetlust). Allemaal volstrekt gestoord, vinden de dierenartsen. Er lopen dus een hele hoop knettergekke katten rond in de wereld.

De oplossing: je kat de kamer uit als je aan het eten bent. Na een tijdje mogen ze af en toe weer bij de maaltijd aanwezig zijn, maar ze mogen nooit hapjes of kliekjes van de baas krijgen.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Download de app

Meest gelezen