Probleem

Moeilijke combi

22.08.2012 . 13.43

Crisis maakt geil en impotent

Nederland zit al een tijdje in een recessie en het ziet er niet naar uit dat we daar binnenkort uit komen. Zorgt de crisis ervoor dat we zinloos op de bank hangen of gebruiken we seks als goedkoop entertainment? Viva zocht het voor ons uit.

Crisis maakt vrouwen geil en mannen impotent, dat blijkt uit een klein onderzoek van het vrouwenblad. Ilona, een 28-jarige freelance journalist, heeft niet veel werk en wordt daar een beetje gespannen van. Om de spanning op te heffen, vingert ze zichzelf regelmatig naar een hoogtepunt. Elsie werkt bij een pensioenfonds. De 27-jarige kantoorklerk heeft door de crisis geen ruk te doen op het werk dus trekt ze zich regelmatig terug met een collega om geile dingen te doen.

Andere verhalen komen van Francesca (34). Sinds haar vriend z’n baan kwijt is geraakt, voelt hij zich ontmand en kan hij ‘m niet omhoog krijgen. Eva (38) wil graag een kind, maar haar vriend vindt dat momenteel te duur. Daarom doen ze het maar helemaal niet meer.

Volgens Viva rijzen in tijden van recessie de potentieproblemen de pan uit. Veel mannen ontlenen hun zelfbeeld aan hun baan en als het op werkgebied wat minder gaat, presteren ze ook tussen de lakens minder. In Zuid-Europa is de crisis harder te voelen dan hier. Daar moeten de mannen zin maken zodat ze zich aan kunnen bieden als prostitué zodat ze hun huis niet uit worden gezet.

Gelukkig kent de crisis ook winnaars: pornosites, condoomfabrikanten en parenclubs varen er wel bij. Voor de meeste mensen is seks juist in tijden van crisis een mooie zaterdagavondactiviteit nu er geen geld is voor dure etentjes en wilde stapavonden.

Deel deze pagina

Reageren

Download de app

Meest gelezen