X

Duivelse letter

24.08.2012 . 19.02

Een affaire voor je het weet

Meer dan de helft van alle affaires op de werkvloer begint met de letter X, schrijft Daily Mail. Maar over de betekenis van die letter bestaat een hoop verwarring….

Het onderzoek werd uitgevoerd door datingsite WhatsYourPrice.com onder 1000 Britten. Het ongepaste gebruik van de X blijkt populair: 40 procent van de vrouwen en 10 procent van de mannen eindigt emails naar hun baas met een X. Niet zo handig als je serieus genomen wilt worden.

Een X naar gewone collega's sturen vinden de Britten blijkbaar nog veel normaler: wel 86 procent van de Britten deed dit. Als vrouwen dit doen is het vaak gewoon vriendschappelijk bedoeld, maar bij mannen zit er toch meestal iets achter, blijkt uit het onderzoek. Maar als er meerdere X-jes worden gebruikt, dan is er zéker meer aan de hand. Daar waren zo'n driekwart van de mannen en vrouwen het over eens.

Toch is ook een enkele X niet zo onschuldig als het lijkt, want 55 procent van de vrouwen en 60 procent van de mannen die weleens een affaire op de werkvloer hadden gehad, gaven toe dat dit was begonnen met een of meerdere X-en in berichtjes. Dat is wel logisch: vrouw stuurt man een X zonder bijbedoelingen, man denk dat hij kans maakt, man overlaadt vrouw vervolgens met aandacht, en vrouw vindt man leuk. Bam.

De conclusie mag duidelijk zijn: de X is de gevaarlijkste letter van het alfabet. Dus wees een beetje zuinig op 'm. Of juist niet...

Deel deze pagina

Reageren

Download de app

Meest gelezen