Jeuj

300 keer effectiever

29.08.2012 . 16.33

HIV het ideale kankermedicijn?

Franse wetenschappers hebben ontdekt dat HIV weleens de ideale kankerbestrijder zou kunnen zijn. Door het HIV-virus, dat AIDS kan veroorzaken, te combineren met een bestaand kankermedicijn, blijkt de werking van het middel zo'n 300 keer effectiever te worden.

Een van de effecten van HIV in het menselijk lichaam is dat het virus zich steeds blijft vermenigvuldigen en resistent is tegen invloeden van buitenaf. Door deze eigenschap te combineren met een bestaand kankermedicijn worden tumoren aangepakt zonder dat ze zichzelf kunnen verdedigen. Uiteindelijk zijn wetenschappers erin geslaagd om kankercellen volledig de nek om te draaien.

De vinding kan volgens Science Daily een enorme uitkomst blijken omdat veel medicijnen tegen kanker een hoop schadelijke bijwerkingen hebben. Door het gemuteerde HIV-virus als versterker te gebruiken, worden die bijwerkingen voor een groot deel teruggebracht. Het gaat overigens om de 'positieve' effecten van het virus. Patiënten hoeven niet bang te zijn te moeten kiezen tussen kanker of een HIV-besmetting.

Deel deze pagina

Reageren

Download de app

Meest gelezen