IQ

Over de zeik

29.08.2012 . 15.15

Blowen maakt helemaal niet dommer

Iedereen gisteren over de zeik: boehoehoe, blowen, boehoe, dommer, snik, lager IQ, zucht, veertig jaar onderzoek. Maar blijkbaar klopt er helemaal niks van de conclusie dat door blowen je IQ daalt.

Op DeJaap schrijft wetenschapsjournalist Marcel Hulspas dat niemand het onderzoek goed heeft gelezen. Hij trekt de conclusie dat blowen schadelijk is, maar dat het geen blijvend effect heeft op je IQ.

De wetenschappers zochten voor het laatste deel van hun onderzoek onder andere de grootste blowers uit. Tijdens de laatste testen waren die een beetje tot knetterstoned. Met als gevolg dat ze laag scoorden, acht punten lager dan gemiddeld zelfs. 

En dan was er nog een groep blowers zonder cannabis in hun bloed. Zij scoorden amper twee punten lager. Wat binnen de foutenmarge valt. Niks aan de hand dus. 

De feiten volgens Hulspas: van blowen word je suf, maar voor je IQ maakt het helemaal niets uit. En: van jarenlang blowen word je niet dommer. Het heeft geen effect op je IQ. Als je een paar weken niet blowt, is er geen verschil met mensen die nooit een jointje hebben gerookt.

We steken er nog eentje op. Peace out.

Deel deze pagina

Reageren

Download de app

Meest gelezen