Griezelig

Futuristisch

30.08.2012 . 20.19

Cyborg ontdekt in Harvard

Onderzoekers lijken een cyborg te hebben ontdekt. Ze hebben weefsel ontwikkeld dat voor de helft uit elektronica en voor de helft uit levende cellen bestaat. Het lijkt alsof de hartspiertjes in een lab aan de universiteit van Harvard kloppen zoals echte hartcellen, maar eigenlijk is het dus cyborgweefsel.

Er lopen nanodraadjes en transistors doorheen, die luisteren naar de elektrische impulsen van iedere cel. Vooralsnog kan het cyborgweefsel alleen impulsen waarnemen, er iets mee doen kunnen ze niet. Maar de wetenschappers hopen ze in de toekomst ook met elektrische impulsen te besturen, meldt NewsScientist.

Uiteindelijk kunnen met het cyborgweefsel nieuwe generaties protheses of medische minirobots worden gemaakt. Het is ook goed nieuws voor Stichting Proefdiervrij, want het weefsel zou ook geschikt zijn om medicijnen te testen en voor biologische versies van pacemakers. Echte dieren hebben we dan ook niet meer nodig. Wat zal Marianne Thieme blij zijn.

Het kan zijn dat in de toekomst dat we geen verschil meer zien tussen een apparaatje en een beestje, omdat ze dan allebei van vlees en bloed zijn. Robocop komt dus steeds dichterbij!

Deel deze pagina

Reageren

Download de app

Meest gelezen