Keulen

Eierstokken

31.08.2012 . 09.39

Vrouw bevrijd van tumor van 14 kilo

Artsen van een ziekenhuis in Keulen hebben een vrouw verlost van een flinke tumor. Het gezwel woog maar liefst 14,3 kilo. De tumor van 60 centimeter zat aan een van haar eierstokken.

De vrouw werd steeds zwaarder en wist niet waar dat aan lag. Toen ze opeens binnen zes weken wel erg veel kilo’s erbij kreeg, vond ze het tijd worden om eens naar de dokter te gaan. Bij een röntgenonderzoek werd de tumor ontdekt. Tijdens een operatie van drie uur werd het goedaardige gezwel zonder veel problemen verwijderd.

De vrouw was na de geslaagde ingreep behoorlijk opgelucht. De tumor zorgde namelijk niet alleen voor extra ballast die ze mee moest slepen. Het ding vulde als het ware haar hele buik en daardoor kwamen allerlei organen in de knel te zitten.

Overigens heeft de patiënte niet het record in handen van de grootste tumor die ooit in Duitsland werd aangetroffen. Artsen in Berlijn opereerden volgens Kölner Stadt-Anzeiger in 2009 een vrouw uit Saudi-Arabië. Die had een tumor van 18 kilo in haar lichaam. Om die te verwijderen, waren toen vijf operaties nodig.

Deel deze pagina

Reageren

Download de app

Meest gelezen