Bieronderzoek

Comazuipers

31.08.2012 . 17.32

Longdrinkglas maakt minder dronken

Brekend wetenschappelijk nieuws. Hoe snel mensen bier drinken, wordt mede bepaald door de vorm van het glas dat ze gebruiken. Daar schrijft Faqt.nl vrijdag over.

Onderzoekers van de University of Bristol (GB) lieten 160 proefpersonen naar een film over dieren kijken. Ondertussen kregen ze bier of limonade. De helft van de proefpersonen dronk uit een recht longdrinkglas, de andere helft uit een glas dat wijd uitliep aan de rand.

De bierdrinkers deden over het longdrinkglas gemiddeld 11 minuten, maar als het drankje in een uitlopend glas zat, liep die tijd terug naar 7 minuten. Bij de limonadedrinkers was er geen meetbaar verschil tussen de twee glazen, proefpersonen deden gemiddeld 5 minuten over hun non-alcoholische drankje.

Ook was opmerkelijk dat limonadedrinkers die een halfvol glas kregen, daar gemiddeld net zo lang over deden als proefpersonen met een vol glas. Schijnbaar heeft dorst weinig met drinkgedrag te maken.

Volgens de onderzoekers zijn hun testresultaten vooral belangrijk om comazuipen tegen te gaan, het innemen van gigantische hoeveelheden alcohol in korte tijd. Door bier alleen in longdrinkglazen te serveren, zouden jongeren een stuk langzamer een stuk in hun kraag krijgen.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Download de app

Meest gelezen