Acupunctuur

Lekker prikken

02.09.2012 . 10.04

Na 67 jaar verlost van oorlogswond

Een Tweede Wereldoorlog-veteraan die door een explosie aan chronische pijn leed, is na 67 jaar uit zijn lijden verlost. Nadat hij toegaf aan het gezeur van zijn vrouw en een acupunctuurbehandeling onderging, verdween de helse pijn pardoes.

De 85-jarige Brit Bernard Martin moest dagelijks 19 pijnstillers nemen om zijn pijn enigszins draaglijk te maken. In 1945 diende hij in Duitsland en raakte hij betrokken bij een explosie, waarbij zijn ruggengraat beschadigd raakte. Ook liep hij onder meer malaria op en sindsdien leed hij aan zware rug- en hoofdpijn.

Omdat zijn vrouw Gloria zelf al twee jaar veel baat had bij acupunctuur voor haar botontkalking, drong ze er bij Bernard op aan om zelf ook eens wat spelden te laten prikken. Twee jaar lang deed hij niks met haar advies. Toen hij de stap eindelijk durfde te zetten, wist hij volgens Daily Mail niet wat hem overkwam. Zijn pijn verdween zo snel, dat hij kon stoppen met de medicijnen. Ook kan hij voor het eerst in 67 jaar zijn rechterbeen normaal optillen.

"Ik geloof niet zo in alternatieve behandelingen en zou er uit mezelf echt nooit naartoe gaan. Maar na twee jaar zeuren heeft mijn vrouw het voor elkaar gekregen. Het was geweldig, ik heb mijn leven weer terug. Ik ben dan wel 85, maar zo voel ik me niet. Nu kan ik weer aan de slag met mijn hobby’s. Voor de tv zitten is de snelste weg naar je graf!"

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Download de app

Meest gelezen