Solidaire

Papa met pesthumeur

04.09.2012 . 13.32

Vriend net zo zwanger als vriendin

Een dikker wordende buik, vreetbuien en een pesthumeur. Dat klinkt overduidelijk als een zwangerschap. Maar in het geval van Mike Dowdall is het dat niet. Alhoewel, niet helemaal. Niet Mike, maar zijn vriendin Amanda Bennett is zwanger. Vreemd genoeg doet Mike wel gezellig mee.

"Mensen hebben meer aandacht voor zijn buik dan voor de mijne," beklaagt Amanda zich in The Sun. Eerst dacht ze nog dat Mike haar aan het pesten was, maar toen de tatoeëerder iedere dag naar de plee moest rennen, ging er toch wat dagen. "Pas toen ik echt dagelijks misselijk was, geloofde ze me," vult Mike aan.

Je zou nog kunnen denken dat Mike gewoon stiekem iedere avond een kratje bier soldaat maakt, maar artsen zijn overtuigd dat hij echt iets mankeert. De officiële benaming voor zijn aandoening is couvade, oftewel fantoomzwangerschap. Mannen die dat hebben, maken exact mee wat hun zwangere vriendinnen ook meemaken, alleen de baby ontbreekt.

De behoorlijk opgeblazen Mike baalt er van dat hij zijn strakke sportschoolbody kwijt is. Maar op een echte oplossing zal hij simpelweg moeten wachten. In de meeste gevallen verdwijnt het syndroom zodra vrouwlief bevallen is.

Deel deze pagina

Reageren

Download de app

Meest gelezen