ISS

Reparatie

07.09.2012 . 12.31

Astronauten gebruiken tandenborstel

Het is weer eens wat anders dan al die perfect uitgevoerde operaties in de ruimte. Astronauten van het ISS hebben woensdag een belangrijke reparatie uitgevoerd met behulp van een tandenborstel. Inderdaad, een tandenborstel.

De astronauten hadden afgelopen week minder elektriciteit omdat de stroomverdeler van twee zonnepanelen stuk was. Zondag viel er ook nog een derde paneel uit door een ander probleem. Kortom: tijd om het te repareren.

Volgens The Atlantic was het juiste gereedschap niet aanwezig, dus moest er iets geïmproviseerd worden. Gelukkig zijn ruimtevaarders mensen die hun tanden poetsen. Eén ruimtevaarder zal de komende tijd even niet kunnen poetsen. Onder het mom van: vergeet je tandenborstel niet, werd het voorwerp uit de toilettas getrommeld en voor andere doeleinden gebruikt.

Aan de tandenborstel werd provisorisch een handvat getapet. Vervolgens hebben ze het slijpsel kunnen verwijderen, en klaar! Binnen de kortste keren hadden de astronauten weer voldoende elektriciteit en draaide alles weer op volle toeren. 

 
Deel deze pagina

Reageren

Download de app

Meest gelezen