Bloederig

Gamen

07.09.2012 . 19.55

Hoe gewelddadiger, hoe beter!

Gewelddadige computerspellen krijgen nogal eens de schuld van schietpartijen en andere geweldsmisdrijven, maar ze blijken ook een goede kant te hebben. Het spelen van schietspellen verhoogt volgens Britse wetenschappers je tolerantie voor pijn. Altijd handig!

Onderzoekers van de Keele University lieten 40 vrijwilligers bloederige schietspellen spelen. Bij een andere gelegenheid mochten ze een kalm golfspelletje doen. Beide keren moesten ze na 10 minuten spelen één van hun handen in ijskoud water houden om hun reactie op pijn te testen.

Na het spelen van gewelddadige computerspellen bleken de deelnemers hun handen veel langer in het koude water te kunnen houden. Hun tolerantie voor pijn was dus hoger dan wanneer ze kort daarvoor een golfspel hadden gespeeld.

Volgens de onderzoekers is de hogere pijntolerantie het gevolg van een lichamelijke reactie op stress. Het lichaam wil vechten of vluchten en kan dan meer pijn verdragen. Eerder bleek volgens de Daily Mail al bij een ander onderzoek van Keele University dat vloeken net zo'n effect heeft: dat roept een emotionele reactie op, waarschijnlijk agressie, die de 'vechten of vluchten'-respons triggert.

Gewelddadige computerspellen kunnen volgens de wetenschappers helpen bij het omgaan met pijn, op korte termijn tenminste.

Deel deze pagina

Reageren

Download de app

Meest gelezen