Onderzoek

Hier aan de kust...

09.09.2012 . 16.53

Mensen zijn gelukkiger aan zee

Natuurlijk voel je je beter na een dagje dagje strand. Maar hoe zit het als je je hele leven aan de kust woont? Ondanks chronisch zand in hun onderbroek, voelen mensen die aan zee wonen zich een stuk beter dan mensen die verder landinwaarts leven. 

Dat blijkt uit een onderzoek van de universiteit in Exeter, meldt Health & Place. De Britse wetenschappers baseren hun bevindingen op een bevolkingsonderzoek dat al in 2001 is gedaan, waarin aan mensen werd gevraagd hoe gezond ze zich voelen. Ondervraagden die dicht bij het strand wonen, bleken opvallend veel beter in hun vel te zitten dan hun landgenoten die niet iedere dag de zon in de zee zien zakken.

Dat de kustbewoners zich lekkerder voelen, komt volgens de Britse onderzoekers vooral omdat ze een actiever leven hebben. Lekker fietsen in de duinen, een flinke strandwandeling en tussendoor een paar baantjes trekken is in het binnenland een stuk moeiijker. Als dit geen ideaal excuus is om eindelijk een strandhuisje aan te schaffen, weten wij het ook niet meer.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Download de app

Meest gelezen