Onderzoek

Wat zeg je?

14.09.2012 . 07.49

Vrouwen worden doof van ibuprofen

Kater? Neem wat ibuprofen of paracetamol en een half uur later kun je er weer tegenaan. Je hoofdpijn is weg, maar volgens onderzoekers geldt hetzelfde voor je gehoor. Oh jee.

Het onderzoek werd gedaan door wetenschappers aan Brigham and Women's Hospital (BWH) en uit de resultaten blijkt dat vrouwen die meer dan twee keer per week ibuprofen of paracetamol slikken, een hogere kans hebben op gehoorverlies.

Naarmate vrouwen meer pijnstillers slikten, werd de kans op een slechter gehoor steeds groter, meldt Medical News Today. Vrouwen van onder de 50 hebben de grootste kans op doofheid.

Het was een grootschalig onderzoek: in 14 jaar tijd werden 62.261 vrouwen tussen de 31 en 48 gevolgd. Uit die groep zeiden 10.012 vrouwen dat ze last hadden van gehoorverlies. De meeste van die vrouwen slikten regelmatig pijnstillers die ibuprofen en paracetamol bevatten.

Dit betekent gelukkig niet dat alle vrouwen voortaan met hoofdpijn rond hoeven te lopen: er werd geen verband aangetoond tussen doofheid en het gebruiken van aspirine.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Download de app

Meest gelezen