Lijstje

Supergezond

21.09.2012 . 18.06

Hallo orgasmes, doei kwaaltjes

Iedereen zal 't hierover met elkaar eens zijn: klaarkomen is een feestje. Het zorgt niet alleen voor de nodige dosis ontspanning en plezier, maar het blijkt nu ook nog eens hartstikke gezond voor je te zijn. The Sun zette de voordelen van een orgasme op een rijtje. WTF.nl wenst iedereen alvast een orgastisch weekend toe.

- Het geheim van Lady Gaga voor een stralende huid? Klaarkomen, klaarkomen en nog eens klaarkomen. Door een orgasme stroomt er meer bloed naar de huid en dat geeft je een gezond kleurtje. Tijdens het seksen komt er trouwens ook een hoop DHEA vrij, een hormoon dat je er nog jonger uit laat zien.

- Het wordt weer kouder en dus kan iedereen wel wat extra weerstand gebruiken. Nooit meer verkouden worden zit er misschien niet in, maar een paar keer krikken per week, zorgt ervoor dat de hoeveelheid immunoglobine A in je speeksel wordt verhoogd. Dit antistofje helpt je immuunsysteem om ziekteverwekkers in bedwang te houden.

- Hoofdpijn is tegenwoordig geen excuus meer om niet van bil te gaan. Uit onderzoek blijkt dat vrouwen, die na stimulatie van de G-spot een orgasme bereikten, een veel hogere pijngrens kregen. Even doorzetten dus, dan kan geen pijntje een lekkere ketspartij nog in de weg zitten.

(c) Thinkstock

- Deze verhoogde pijngrens kan trouwens ook prima van pas komen bij aandoeningen die niet makkelijk te genezen zijn, zoals artritis of een whiplash. Dames die aan hun trekken komen, blijken over het algemeen beter in staat om te gaan met de pijn.

- Als je geen hartaanval wilt krijgen, zorg dan regelmatig voor een stevig orgasme. Dat advies geeft de Britse orgasmecoach (geen grap, dat is echt een beroep) Lisa Turner. Volgens haar hebben vrouwen die minder vaak klaarkomen een grotere kans op hart- en vaatziekten.

- Lig je vaak wakker? Zoals veel mensen (vooral mannen) weten, is een orgasme de perfecte manier om binnen no-time in dromenland te komen. De oxytocine die vrijkomt bij het klaarkomen, werkt als een slaappil, maar dan gezonder. Vergeet alleen niet eerst even te knuffelen, anders staat het zo lullig.

(c) Thinkstock

- Een seksuele climax is een van de beste manieren om stress tegen te gaan. Tijdens een orgasme komt er een cocktail van stofjes vrij, die een lekker gevoel teweegbrengen. Het gaat bijvoorbeeld om serotonine, het hoofdingrediënt van antidepressivum Prozac, en prolactine, dat een kalmerend effect heeft.

- Speciaal voor mannen boven de 40 heeft klaarkomen nog een voordeel. Uit onderzoek blijkt dat een constante toevoer aan seks prostaatkanker op latere leeftijd kan tegengaan. Door regelmatig te spuiten, wordt de prostaat netjes schoongehouden. Ook blijft je testosteronniveau op peil, wat goed is voor je hart.

(c) Thinkstock

- Voor zowel mannen als vrouwen geldt dat een gezond seksleven borstkanker kan helpen voorkomen. Griekse onderzoekers kwam erachter dat mensen die zelden of nooit klaarkomen zo'n 25 procent meer kans op de verschrikkelijke ziekte hebben.

- Ook de hoeveelheid seks is van groot belang. Stelletjes die minstens drie keer per week batsen, zien er gemiddeld tien jaar jonger uit dan stellen die twee keer per week of minder de koffer induiken. Veel seks maakt ons simpelweg gelukkig en dat straalt er vanaf.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Download de app

Meest gelezen